“گزارش وضعیت اقشار آسیبپذیر و آسیبدیدگان اجتماعی”، یکی دیگر از گزارش وضعیتهایی ست که موسسه رحمان بنا بر رسالت خود تدوین نموده است. در این گزارش تلاش شده است تا به وضعیت افراد مبتلا به اختلالات روانی، خشونت های خانگی، بیماریهای مشکل درمان، کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، سالمندان، بی سرپناهان و کارتون خوابها، روسپیگری، زندانیان و افراد مطلقه پرداخته شود.
دکتر سعید معیدفر، دانشیار بازنشسته گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران، مدیر علمی طرح و مهسا رجب لاریجانی، مرضیه ذوالفقاری، سعید روحانی نژاد، سارا دارابی، حسین سوختانلو، سجاد علیزاده، و افشین خاکی نجف آبادی؛ نویسندگان 13 مقاله ی این گزارش بودند.
“گزارش وضعیت اقشار آسیبپذیر و آسیبدیدگان اجتماعی”، توسط انتشارات آگاه در سال 1396 منتشر شده است. این کتاب در قطع وزیری و در 410 صفحه به چاپ رسیده است.
گزیدهای از کتاب:
خشونت خانگي انواع مختلفي دارد يعني مي تواند عليه افراد گوناگون خانواده اعمال شود. اين نوع خشونت شامل كودك آزاري، همسر آزاري و سالمندآزاري مي شود. در فراتحليلي كه در آمريكا انجام شده، نشان داده شده است كه آزار و اذيت كه با هدف كنترل در آوردن و تسلط انجام مي پذيرد، 90 درصد از سوي مردان به زنان بوده، 7 تا 8 درصد از سوي زنان به مردان و 2 تا 3 درصد دو جانبه بوده است (بركلاين، 2005). والاس (1996) نوع ديگري از آزار را شناسايي كرده است كه عموما بسيار اندك به آن توجه شده و آن آزاري است كه يك كودك در خانواده (معمولا كودك بزرگ تر) به كودك ديگر (هم شيرها) اعمال مي كند. اين نوع آزار فراوان ترين نوع خشونت خانوادگي است و عموما بهنجار تلقي شده و عليرغم شواهدي كه نشان مي دهد اين نوع خشونت مي تواند وخيم و آسيب رسان باشد، دانشمندان علوم اجتماعي بسيار اندك به آن پرداخته اند، اما در اكثر مطالعات مربوط به خشونت خانگي، بيشتر به مبحث خشونت عليه زنان و كودكان پرداخته مي شوند. مهم ترين دليل آن اين است كه اين دو گروه بيش تر در معرض خشونت قرار دارند و آسيب پذير هستند.
***برای تهیه این گزارش به اینجا مراجعه کنید.