کتاب “جستاری در مطالعات کودکی”

کتاب “جستاری در مطالعات کودکی” مطالعة کودکی، حوزه‌ای نسبتاً جدید و میان‌رشته‌ای است. در این دیدگاه دوران کودکی به مثابة دوره‌ای مستقل از زندگی درنظر گرفته می‌شود که مختصات خاص خود را دارد. از این منظر «بودن» کودکان مهم است، نه «شدن» آنها؛ بنابراین دوران کودکی دیگر یک مرحلة انتقالی به بزگسالی در نظر گرفته نمی‌شود و به خودی‌خود مهم و باارزش است و باید مورد بررسی همه‌جانبه قرار گیرد.
در ایران از این منظر مطالعات بسیار کمی دربارة مفهوم کودکی انجام شده است. شاید بتوان گفت برگزاری «نخستین همایش ملّی کودکی در ایران» یکی از گام‌های اولیه در این زمینه بود. این همایش در چهار محور «تاریخ کودکی»، «تصویر کودکی»،‌ «کودکی در زندگی روزمره» و «سیاست کودکی» هفتم و هشتم مهرماه 1394 توسط «مؤسسه رحمان» و با همراهی «شورای کتاب کودک»، «انجمن نویسندگان کودک و نوجوان»، «مؤسسه پژوهشی کودکان دنیا» و «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

مقالات حاصل از همایش نیز در کتاب مطالعات کودکی (نشر آگاه، 1395) و فصلنامه انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات (دوره 13، شماره 46) به چاپ رسید.
همزمان با برگزاری همایش، با هدف تولید محتوا، مقالاتی برای ترجمه انتخاب شدند و در نهایت پنج مقاله «مطالعات کودکی؛ گذشته، حال و آینده»، «حقوق کودک و چشم‌اندازهای جامعه‌شناختی معاصر دربارة کودکی»، «نارسایی‌های روش‌شناختی در پژوهش کودکی؛ تأملی در روش‌های مشارکتی»،‌ «رتوریک اخلاقی کودکی» و «مسیریابی در زیست‌سیاست کودکی» برای ترجمه انتخاب شدند.

با توجه به کمبود منابع فارسی در این حوزه، مؤسسه بر آن شد که این ترجمه‌ها را نیز منتشر نماید که نتیجة آن کتاب حاضر است. امید است برای علاقمندان و پژوهشگران این حوزه مفید واقع شود.

 

*** برای تهیه کتاب جستاری در مطالعات کودکی به اینجا مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستاری در مطالعات کودکی
مقالات مرتبط
اشتراک گذاری